Sjuul Nooten - Souschef


Sjuul werkt als Souschef in de keuken van restaurant De Tuin van de Barones, het restaurant van Pillows Charme Hotel Château De Raay. Sjuul werkt sinds februari 2019 voor De Tuin van de Barones en met veel plezier. “Mijn functie is het aansturen van de keuken en er voor zorgen dat de service goed geleid wordt.”

Van kinds af aan

Al op jonge leeftijd wist Sjuul dat hij in de hospitality wilde werken. Zijn familieleden werken ook in de horeca waardoor hij in hun voetsporen wilde treden. “Het leukste om te doen, vind ik het koken. Ik heb dus de perfecte baan gekozen,” grapt Sjuul. “Ik vind het dan ook jammer dat er tegenwoordig minder jongeren geïnteresseerd zijn in een horecabaan als carrière. Het is echt een mooi vak.” Een van de mooie anekdotes die Sjuul wilt delen over zijn werk, is dat hij van een gast te horen kreeg dat zijn gerechten mooie herinneringen opriepen aan de kookstijl van de moeder van de gast. “Zoiets vind ik mooi om te horen.”

De kracht van Pillows Charme Hotel Château De Raay

Naast de 50 prachtige kamers, heeft Château De Raay ook een fijn restaurant: ‘De Tuin van de Barones’. Een plek waar vele horecatoppers werken. Volgens Sjuul zijn de locatie van het hotel en het restaurant de grote pluspunten. “De ligging en onze locatie zorgen bij veel gasten, die hier voor het eerst overnachten of dineren, voor een ‘wow-moment’,” legt Sjuul uit. “Verder hebben wij in Limburg natuurlijk fantastische streekproducten waar wij in onze keuken gerechten mee maken. Iets om trots op te zijn en zeker een grote publiekstrekker.”

De werkdag van Sjuul

“Elke dag is natuurlijk anders,” vertelt Sjuul. “Als ons team de hele dag gefocust is en plezier met elkaar heeft, merk je dat alle aandacht naar het bord gaat. Dat zie je terug in de kwaliteit.” De souschef omschrijft de sfeer in het team als uitstekend. Zijn teamgenoten omschrijven hem als “een knul met liefde voor het vak.” “Ik ben iemand met een flinke portie humor en dat heb je ook nodig in dit vak. Ik vind dat jij je team strak moet houden, maar natuurlijk ook af en toe een dolletje moet maken.” Volgens Sjuul voelt het team als familie. “Als team zit je  natuurlijk in een beschermde omgeving en wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat er geluisterd wordt naar problemen van onze collega’s mochten die zich voordoen. Dat zie je niet in veel zaken.”

Werken bij Pillows Hotel

Werken bij Pillows Hotels betekent plezier hebben in je werk en waardering krijgen voor wat je doet. Samen werken wij aan jouw ambities, want onze medewerkers maken het verschil! Daarnaast bieden wij een marktconform salaris en een aantrekkelijke kortingsregeling bij alle hotels binnen de collectie.

Contactgegevens

Pillows Hotel Château de Raay, Limburg Raayerveldlaan 6
5991 EN Baarlo
Nederland
recruitment@ihmg.eu